Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Brioche:
  2. Snij 180 g boter / 7 g gist in blokjes. Laat rusten op kamertemperatuur.

  3. Meng de gist met de melk en 60 g suiker / 7 g gist. Laat 5 min rusten.

  4. Meng de tarwebloem met het zout in een kom. Roer 4/5 van de eieren en het gistmengsel erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de blokjes boter toe en kneed goed door. Dek af met plasticfolie en laat 2 u rijzen op kamertemperatuur.

  5. Frangipanevulling:
  6. Klop de rest van de boter met de rest van de suiker. Klop 1/5 van de eieren en het amandelpoeder erdoor.

  7. Meng de bloem en het amandelextract erdoor.

  8. Afwerking:
  9. Bedek de cakevorm met bakpapier.

  10. Rol het briochedeeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Verdeel de frangipanevulling erover, blijf 1 cm van de rand.

  11. Rol het deeg strak op en leg in de cakevorm.

  12. Laat afgedekt met een propere handdoek 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  13. Smeer het deeg in met een eidooier, losgeklopt met een druppeltje water. Bestrooi met de amandelschilfers.

  14. Bak 40 min in een voorverwarmde oven op 175°C.

  15. Serveer warm of koud.