Frangipanebrood
Kookgerei
Bakpapier (1), Cakevorm rechthoekig (1)
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Brioche:
-
Snij 180 g boter / 7 g gist in blokjes. Laat rusten op kamertemperatuur.
-
Meng de gist met de melk en 60 g suiker / 7 g gist. Laat 5 min rusten.
-
Meng de tarwebloem met het zout in een kom. Roer 4/5 van de eieren en het gistmengsel erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Voeg de blokjes boter toe en kneed goed door. Dek af met plasticfolie en laat 2 u rijzen op kamertemperatuur.
-
Frangipanevulling:
-
Klop de rest van de boter met de rest van de suiker. Klop 1/5 van de eieren en het amandelpoeder erdoor.
-
Meng de bloem en het amandelextract erdoor.
-
Afwerking:
-
Bedek de cakevorm met bakpapier.
-
Rol het briochedeeg uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm. Verdeel de frangipanevulling erover, blijf 1 cm van de rand.
-
Rol het deeg strak op en leg in de cakevorm.
-
Laat afgedekt met een propere handdoek 40 min rijzen op kamertemperatuur.
-
Smeer het deeg in met een eidooier, losgeklopt met een druppeltje water. Bestrooi met de amandelschilfers.
-
Bak 40 min in een voorverwarmde oven op 175°C.
-
Serveer warm of koud.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders