Frangipanemuffins met karamelhoedje

Kookgerei
Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Spuitzak (1)
Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 2.0 Spar eieren
Splits de eieren.
-
Ingrediënten: 150.0 g Spar amandelpoeder 150.0 g bloemsuiker 100.0 g zelfrijzende bloem 1.0 kl bakpoeder
Meng het amandelpoeder met bloemsuiker, het bakpoeder en de zelfrijzende bloem.
-
Ingrediënten: 120.0 g arachideolie 150.0 g Spar amandelpoeder 2.0 el lactosevrije yoghurt
Meng de dooiers met de olie, yoghurt en amandeldrink.
-
Ingrediënten: 2.0 zakjes vanillesuiker
Klop het eiwit tot schuim en voeg de zakjes vanillesuiker toe.
-
Meng alles samen en doe in een spuitzak.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Spuit het deeg in de cupcakevormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 à 45 min.
-
Ingrediënten: 10.0 Napoleonsnoepjes
Breek de Napoleonsnoepjes en mix ze tot poeder.
-
Strooi het poeder in een uitsteekring op een bakpapier en laat 8 min karamelliseren in de oven op 150°C.
-
Laat afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte doos.
-
Crème
Ingrediënten: 100.0 g bloemsuiker 100.0 g margarine enkele druppels citroensap
Meng bloemsuiker met de malse margarine en verfris met enkele druppels citroensap.
-
Spuit een dot van deze ‘crème’ op de muffins en druk de karamel op de dot crème.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven