Frangipanemuffins met karamelhoedje

Frangipanemuffins met karamelhoedje

Kookgerei

Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Spuitzak (1)

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren.

  2. Meng het amandelpoeder met bloemsuiker, het bakpoeder en de zelfrijzende bloem.

  3. Meng de dooiers met de olie, yoghurt en amandeldrink.

  4. Klop het eiwit tot schuim en voeg de zakjes vanillesuiker toe.

  5. Meng alles samen en doe in een spuitzak.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Spuit het deeg in de cupcakevormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 à 45 min.

  8. Breek de Napoleonsnoepjes en mix ze tot poeder.

  9. Strooi het poeder in een uitsteekring op een bakpapier en laat 8 min karamelliseren in de oven op 150°C.

  10. Laat afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte doos.

  11. Crème

    Meng bloemsuiker met de malse margarine en verfris met enkele druppels citroensap.

  12. Spuit een dot van deze ‘crème’ op de muffins en druk de karamel op de dot crème.