Frangipanemuffins met karamelhoedje

9256a2f4bafb7408f09ef1b7af4341680375b17a38b54ffd95f7ba76a253e992.jpg

Kookgerei

Muffinbakvorm (1), Uitsteekvormpje (1), Spuitzak (1)

Allergenen

Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 2.0 Spar eieren

    Splits de eieren.

  2. Ingrediënten: 150.0 g Spar amandelpoeder 150.0 g bloemsuiker 100.0 g zelfrijzende bloem 1.0 kl bakpoeder

    Meng het amandelpoeder met bloemsuiker, het bakpoeder en de zelfrijzende bloem.

  3. Ingrediënten: 120.0 g arachideolie 150.0 g Spar amandelpoeder 2.0 el lactosevrije yoghurt

    Meng de dooiers met de olie, yoghurt en amandeldrink.

  4. Ingrediënten: 2.0 zakjes vanillesuiker

    Klop het eiwit tot schuim en voeg de zakjes vanillesuiker toe.

  5. Meng alles samen en doe in een spuitzak.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Spuit het deeg in de cupcakevormpjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 à 45 min.

  8. Ingrediënten: 10.0 Napoleonsnoepjes

    Breek de Napoleonsnoepjes en mix ze tot poeder.

  9. Strooi het poeder in een uitsteekring op een bakpapier en laat 8 min karamelliseren in de oven op 150°C.

  10. Laat afkoelen en bewaar eventueel in een luchtdichte doos.

  11. Crème

    Ingrediënten: 100.0 g bloemsuiker 100.0 g margarine enkele druppels citroensap

    Meng bloemsuiker met de malse margarine en verfris met enkele druppels citroensap.

  12. Spuit een dot van deze ‘crème’ op de muffins en druk de karamel op de dot crème.