Frangipanetaart met peer

Frangipanetaart met peer

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schik het bladerdeeg in de bakvorm. Bedek met bakpapier en de steunvulling.

  2. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ± 15 min.

  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.

  4. Frangipane: meng de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en de melk tot een glad deeg. Je kan de melk eventueel weglaten, die zorgt ervoor dat de frangipane iets minder snel uitdroogt.

  5. Gepocheerde peer: kook de suiker met het water en de aromaten tot suikersiroop.

  6. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Pocheer de peren halfzacht in de warme suikersiroop.

  7. Laat de peren afkoelen en snij in stukjes.

  8. Bedek de taartbodem met een laagje abrikozengelei.

  9. Verdeel de frangipane en stukjes peer erover.

  10. Zet in de voorverwarmde oven van 180°C en bak gedurende 30 tot 40 min. Check of de taart klaar is door er met een mesje in te prikken. Als er geen deeg meer aan het mesje blijft hangen, is de taart klaar.

  11. Klop de eidooier los met wat bloemsuiker en smeer dit op de taart. Bestrooi met amandelschilfers.

  12. Zet nog even in de oven en laat nog wat verder bakken.

  13. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te serveren.