Worstenbreekbrood

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 200 g Spar kalfsgehakt
  • 200 g mager rundergehakt (americain natuur)
  • ½ ui
  • 60 g wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 el tomatenpuree
  • 6 blaadjes Boni Selection bladerdeeg
  • 1 Spar ei
  • 2 el Boni Selection ketchup
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het kalfsgehakt onder de filet americain.
  3. Pel de ui en snij in grove stukken.
  4. Schil de wortel en snij in niet te dikke schijfjes.
  5. Snij de selder in grove stukken.
  6. Mix de ui, wortel en selder met 2 el ketchup en tomatenpuree tot een pasta.
  7. Kneed deze pasta onder het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Snij de vellen bladerdeeg in 4 korte stroken. Rol elke strook dubbel zo groot uit en snij ze opnieuw in 2.
  9. Beleg elke strook bladerdeeg aan de onderzijde met 1 kl gehakt.
  10. Rol het bladerdeeg rond het gehakt.
  11. Plaats de worstenbroodjes naast elkaar en rechtopstaand in een ingevette springvorm bekleed met bakpapier.
  12. Klop het eigeel los met een klein scheutje water.
  13. Smeer het worstenbreekbrood ermee in.
  14. Bak het worstenbreekbrood 1 u in de voorverwarmde oven en serveer.

< naar recepten