Halloween-apero

Kookgerei
Uitsteekvormpje (1), Bakpapier (1)
Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij repen van 3 cm breed uit 1/2 van het pizzadeeg.
-
Vouw de uiteinden van de repen naar elkaar en vorm willekeurige mini-pizza’s in spookjesvorm. Leg op een ovenplaat met bakpapier.
-
Smeer wat kruidenkaas op de bovenkant van elk spookje.
-
Snij de olijven in ringen. Vorm hiermee de ogen.
-
Snij 1/3 van de sneden salami in fijne reepjes van telkens 2 cm lang. Vorm hier de mond mee.
-
Snij met de uitsteekvorm van 14 cm enkele cirkels uit het tweede pizzadeeg. Leg op een ovenplaat met bakpapier en duw de onderkant van de cirkel aan beide zijden wat naar binnen om een schedel te vormen.
-
Smeer in met wat pizzasaus en beleg rijkelijk met mozzarella.
-
Snij met de kleinste uitsteekvorm cirkels uit de overige sneden salami. Geef hiermee ogen aan de schedel. Leg op elk schijfje salami een plakje olijf.
-
Bak de spookjes en schedels 10 à 12 min in een voorverwarmde oven op 200°C.
-
Werk de schedels af met een mond van bieslook.
-
Snij het stokbrood in schuine stukken van 2,5 cm. Besmeer rijkelijk met kruidenkaas.
-
Halveer enkele olijven in de lengte. Maak hier lijfjes mee voor de spinnen. Gebruik kleinere stukjes olijf om poten te vormen.
-
Snipper de overige bieslook fijn. Werk de broodjes ermee af.
-
Serveer samen met de spookjes en de schedels op een aperitiefbord.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders