Scary spaghetti met oogballen

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g Spar gemengd gehakt
  • 50 g gehakte peterselie
  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el panko
  • 1 pakje mini mozzarellabolletjes
  • Spar zwarte Griekse olijven
  • 1 pakje Boni Selection spaghetti
  • 80 g Spar gehakte ui
  • 400 g Boni Selection tomatenblokjes
  • 2 el Boni Selection gedroogde oregano
  • 1 el Boni Selection spaghettikruiden
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • 1 potje verse basilicum
Recept
  1. Saus: stoof de uisnippers glazig in olie. Voeg de tomatenstukjes toe. Schep de oregano en spaghettikruiden erdoor. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  2. Pluk de blaadjes van de basilicum.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Meng het gehakt met de peterselie, Parmezaanse kaas en panko.
  5. Kneed goed en kruid met peper.
  6. Bestrijk de muffinvorm met olie.
  7. Vorm met vochtige handen ballen van het gehakt. Druk in elke bal een holte met je duim.
  8. Schik ze in de muffinvorm, zet in de oven en bak goudbruin en gaar in 30 min.
  9. Haal uit de oven en duw de mozzarellabolletjes in de holtes. Prik er een zwarte olijf in.
  10. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en verdeel over voorverwarmde borden.
  11. Schep de basilicumblaadjes door de saus en breng op smaak met peper en zout. Schep over de pasta, zet er 2 oogballen op en een mond vol tanden met stukjes mozzarella.
  12. Serveer de rest van de ballen ernaast.
< naar recepten