Spaghetti lentilaïse

Spaghetti lentilaïse

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de linzen in een kom en overgiet met lauw water.

  2. Hak de pancetta grof. Verwarm een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en stoof de pancetta al roerend aan.

  3. Pel de ui en look en hak fijn. Snij de wortel in kleine blokjes en de selder in fijne plakjes. Voeg bij de pancetta en laat zachtjes stoven. Laat de ansjovisjes erbij smelten en kruid met peper en zout.

  4. Meng de tomatenpuree erdoor en roerbak tot die donkerrood kleurt. Blus met de witte wijn, voeg de gepelde tomaten, ½ blik water en salieblaadjes toe en breng aan de kook. Laat 1 u zachtjes pruttelen op een laag vuur.

  5. Voeg de uitgelekte linzen toe en laat nog 15 à 20 min pruttelen tot de linzen gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  6. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, voeg wat kookwater bij de saus, laat de pasta uitlekken en stort in de saus. Meng alles en werk af met de verse salie.

  7. Serveer onmiddellijk.