Volkoren spaghetti met lamsragout PT4H 4 porties 400 g Boni volkoren spaghetti 400 g Boni tomaten 500 g Boni passata 150 g manchego 200 g Spar gezouten spek 800 g Spar lamsstoofvlees 100 ml rode wijn 250 ml rundbouillon 1 grote ui 3 teentjes knoflook 2 wortelen 1 stengel selder 1 blad laurier 2 takjes rozemarijn 1 plantje basilicum 1 plantje oregano Boni olijfolie

Volkoren spaghetti met lamsragout

fa8046b639e554abf9e08b8b66341adde4f7d99b8ab12f561afd4427c4a732ff.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Pel de look en pers fijn.

  2. Snij de selder in fijne blokjes. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes.

  3. Bak het vlees mooi bruin in een ruime pan in wat olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Schep uit de pan en bewaar apart. Blus de pan met de rundbouillon en roer de aanbaksels los.

  4. Bak het spek in weinig olie in een kookpot. Voeg de ui, look en selder toe en bak glazig. Roer de wortel en het gebakken lamsvlees erdoor. Blus met de rode wijn en laat inkoken. Bevochtig met de rundbouillon en voeg de passata, tomatenblokjes, laurier en rozemarijn toe. Laat 3 u zachtjes sudderen onder deksel.

  5. Verwijder de rozemarijn en laurier. Kruid met zwarte peper en zout. Snipper de basilicum en oregano fijn en roer door de ragout.

  6. Kook de spaghetti gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  7. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de lamsragout en versgeraspte manchego.