Lamsragout met rode kool, gebakken appeltjes en gepofte aardappel

Lamsragout met rode kool, gebakken appeltjes en gepofte aardappel

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Lamsragout

  Pel een ui en snipper in halve ringen. Pel de tenen look en plet fijn.

 2. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 0,5 cm.

 3. Verhit 1 kl boter in een stoofpot. Bak de ui en look glazig met het spek. Blus met rode wijn en laat inkoken.

 4. Verhit ondertussen wat boter in een bakpan. Bak de lamsragout mooi bruin en schep bij het spek. Blus de pan met 200 ml rundsbouillon en schraap de braadresten los. Bewaar apart. Bestrooi de lamsragout met de bloem en roer goed om. Voeg de bouillon uit de bakpan, de overige rundsbouillon, de wortelen, het kruidentuiltje, kaneelstok en vloeibare smaakverfijner toe. Breng het geheel aan de kook en laat minstens 3 u sudderen op zacht vuur.

 5. Rode kool

  Pel een ui en snipper fijn. Verwijder de kern en de buitenste bladeren van de rode kool. Snipper fijn met een groot mes of mandoline.

 6. Verhit wat boter in een stoofpot met dikke bodem. Bak de ui glazig. Voeg de rode kool toe en laat enkele min meebakken. Roer goed om. Voeg de bruine kandijsuiker, witte wijnazijn, kruidnagel, laurierblaadjes en 350 ml water toe.

 7. Roer goed en dek af. Laat 20 min sudderen op een zacht vuur.

 8. Was de appelen en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees (met schil) in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Voeg bij de rode kool en laat afgedekt 20 min verder sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

 9. Gepofte aardappelen

  Warm de oven voor op 200°C.

 10. Was de aardappelen, dep droog en leg in een ovenschotel. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout. Gaar 40 min in de voorverwarmde oven. Roer halfweg even om.

 11. Gebakken appeltjes

  Verhit wat boter in een antikleefpan.

 12. Snij de appelen in 12 partjes. Verwijder het klokhuis. Wentel door de boter tot ze mooi goudbruin zijn. Bestrooi met wat kaneel.

 13. Serveer de lamsragout met de rode kool, gepofte aardappelen en gebakken appeltjes.