Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de rode kool fijn. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Was de appels en verwijder het klokhuis. Snij in stukken.

  3. Smelt boter in een kookpot. Roer de kool en ui erdoor en laat even stoven. Voeg de appels, tijm en laurier toe. Blus met de azijn en 100 ml water. Laat 20 min garen onder deksel.

  4. Verwijder het deksel en roer de aalbessengelei erdoor. Laat 20 min verder sudderen onder half deksel. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg extra azijn of aalbessengelei toe (naar smaak).

  5. Schil de aardappelen. Snij grote exemplaren in stukken. Kook 20 min gaar in licht gezouten water.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Giet de aardappelen af en roer de peterselie erdoor.

  8. Verhit boter in een bakpan. Bak de worsten in ± 10 min gaar op een matig vuur. Draai regelmatig om zodat beide zijden mooi bruin bakken. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Serveer de gebakken worst met de aardappelen en rode kool.