Tarte tatin van rode kool met appel, bloedworst en balsamicoazijn

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1 rol Spar bladerdeeg
  • ¼ rode kool
  • takje tijm
  • 1 appel
  • 1,5 bloedworst met ui
  • Spar boter
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 el Spar gedroogde veenbessen
  • 1 Spar ei
Recept

1. Snij de bloedworst in dikke schijven en bak aan beide kanten kort aan in boter. Kruid met peper en zout.
2. Snij de appel in 8 parten en bak kort aan in boter.
3. Snij de rode kool fijn.
4. Haal de gebakken appel uit de pan en stoof er de fijngesneden rode kool in met een klont boter. Kruid met peper, zout en tijm. Wanneer de kool bijna gaar is, blus dan met balsamicoazijn. Voeg de bruine suiker en gedroogde veenbessen toe.
5. Laat alles karamelliseren en laat het vocht verdampen.
6. Laat 1 el boter smelten in de tarte tatinschotel en schik de gebakken bloedworst en appel erin. Verdeel de rode kool erover.
7. Leg het bladerdeeg op de kool. Duw het bladerdeeg aan in de rand van de vorm.
8. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
9. Bak gaar op 200°C gedurende 30 min.
10. Haal uit de oven. Laat 5 min afkoelen alvorens om te keren.

Tip: laat de bloedworst weg en je hebt een vegetarisch gerecht.

< naar recepten