Tarte tatin van bloedworst met vijg en porto

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1 verpakking bladerdeeg
  • 300 g bloedworst
  • 3 jonagoldappelen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Spar boter
  • 2 eetlepels griessuiker
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Schil de appelen, snij in partjes en verwijder het klokhuis.
3. Verwijder het vel van de pens en snij ze in plakjes.
4. Smelt 100 gr boter in een pan en strooi de suiker erover. Schik de appelpartjes en plakjes bloedworst erin. Laat op een laag vuur karameliseren.
5. Bestrooi met rozemarijnnaaldjes. Wrijf de zijkant van de pan in met boter en leg het bladerdeeg op de gekarameliseerde appelen & stukjes bloedworst. Stop de randen onder de appelstukjes stevig in. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg; zo kan de stoom ontsnappen.
6. Bak de tarte tatin gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
7. Haal de pan uit de oven en laat de tarte tatin even rusten in de pan.
8. Steek de randen los en keer om op een bord. Versier met nog enkele takjes rozemarijn.

< naar recepten