Pompoenpuree met merguez

Pompoenpuree met merguez

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.

  3. Snij de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Schik de stukken pompoen op een bakplaat. Bestrijk het vruchtvlees met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper, pilipili en zeezout.

  4. Zet 50 min in de oven tot het vruchtvlees zacht is.

  5. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij grote stukken kleiner. Doe alles in een pot, samen met een klontje boter en 5 fijngesnipperde salieblaadjes. Laat even aanstoven, voeg de room toe en mix tot puree. Breng verder op smaak met pilipili en zout. Hou warm.

  6. Bak de worsten gaar in boter, haal uit de pan en hou warm.

  7. Roerbak de in plakjes gesneden champignons op een hoog vuur in dezelfde pan.

  8. Bak nog enkele salieblaadjes krokant in boter.

  9. Verdeel de pompoenpuree, worsten en champignons over voorverwarmde borden.

  10. Bestrooi met hazelnoten en salieblaadjes.