Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui, snij middendoor en in fijne schijven. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.

  2. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en hak fijn.

  3. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in reepjes en bak met de chilipeper, ui en look in olijfolie in een ruime pan met dikke bodem tot alles zacht is.

  5. Schuif de groenten opzij en bak de merguez goudbruin aan beide kanten.

  6. Voeg de tomaten, tomatenpuree, harissa, chilipoeder naar smaak, suiker en komijn toe. Dek de pan af en laat stoven tot het mengsel dik en goed gemengd is, kruid met zout.

  7. Maak met een lepel 4 holtes in het mengsel en breek hierin de eieren. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Dek de pan af, laat bakken tot de eieren gaan stollen.

  8. Werk af met fijngesneden peterselieblaadjes en een straaltje olijfolie.

  9. Serveer met versgebakken brood.