Rougaille met ei en Weense worstjes

Rougaille met ei en Weense worstjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de groene pepers in fijne, schuine plakjes en bestrooi met zout, besprenkel met citroensap en laat rusten.

  2. Kook de eieren hard, pel ze en snij doormidden. Snij de worsten in grote stukken.

  3. Pel de ui en look en snipper fijn. Pluk de blaadjes van de peterselie en snij in reepjes.

  4. Verhit een scheut olijfolie in een pot met dikke bodem en fruit de ui- en looksnippers. Kruid met peper en zout en roerbak, schep ½ van het ui-lookmengsel uit de pot en zet opzij.

  5. Voeg het tomatenconcentraat toe aan de rest van het uimengsel en laat even bakken. Blus met tomatenstukjes, voeg tijm en laurier toe en laat sudderen.

  6. Pluk de korianderblaadjes en snij de steeltjes fijn. Voeg de koriandersteeltjes bij de tomaten en schep de plakjes worst en eieren erdoor. Laat sudderen zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  7. Haal van het vuur en schep het resterende uimengsel met de korianderblaadjes, fijngesneden bladpeterselie en ½ van de gemarineerde pepertjes erdoor.

  8. Serveer met de rest van de pepertjes ‘on the side’.