Shakshuka met ei en merguez

Shakshuka met ei en merguez

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui, snij middendoor en daarna in fijne schijfjes.

  2. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.

  3. Snij de pruimtomaten in kleine blokjes.

  4. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  5. Verhit 3 el olie in een wok op een matig vuur en stoof de uiringen en rode peperreepjes zacht. Voeg de lookplakjes toe en roer het komijnpoeder en de harissa erdoor. Voeg de tomatenstukjes en verse tomaten toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur stoven tot de tomaten indikken.

  6. Maak met de bolle kant van een lepel 4 holtes in de saus en breek de eieren erin. Kruid met peper en zout en dek de wok af tot het eiwit gestold is.

  7. Bak intussen de merguezworstjes goudbruin en gaar in olijfolie.

  8. Verdeel de geitenkaas in vlokjes over de shakshuka en schik de merguezworstjes erop.