Shakshuka met merguez

dae444ec37b0bfe51940894c60015c616e9964d4d286d6fea8f6aa89235ebc19.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui, snij middendoor en in fijne schijven.

  2. Pel de look en snij in flinterdunne plakjes.

  3. Snij de pruimtomaten in kleine blokjes.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  5. Verhit 3 el olie in een wok op een matig vuur. Stoof de uienringen en rode paprikareepjes zacht.

  6. Voeg de lookplakjes toe en roer er komijnpoeder en harissa door.

  7. Voeg de tomatenstukjes en verse tomaten toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat op een zacht vuur stoven tot de saus indikt.

  8. Bak intussen de merguezworstjes goudbruin en gaar in olijfolie.

  9. Schik de merguezworstjes op de shakshuka en serveer.