Shakshuka (gepocheerde eieren in tomatensaus)

Eieren , Vis , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Zet een kookpot met zware bodem op het vuur en laat hierin een flinke scheut olijfolie heet worden.
-
Pel de sjalot en snij in ringetjes. Pel de look en plet. Stoof de sjalotringetjes aan, voeg de geplette look eraan toe en laat meestoven.
-
Verwijder de zaadlijsten van de halve chilipeper en snij in fijne stukjes. Snij ook de puntpaprika middendoor en daarna in kleine stukjes. Voeg toe aan de sjalot en look en laat meestoven.
-
Spoel de tomaten, snij in stukjes en voeg ook toe in de kookpot. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, ras el hanout en oregano. Laat alles even bakken.
-
Doe de tomatenpuree erbij en laat meebakken met de groenten.
-
Blus het geheel met een flinke scheut witte wijn. Laat alles droogkoken en kruid met zout.
-
Doe de passata erbij als de witte wijn ingekookt is.
-
Pocheer de eieren rechtsreeks in de tomatensaus. Laat ze ± 4 min mee garen.
-
Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie. Let op want dit gaat snel. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Verkruimel de feta in een kommetje.
-
Schep de eieren voorzichtig uit de saus en schik op een bord, verdeel de tomatensaus erbij. Werk af met verkruimelde feta en geroosterde pijnboompitten.
-
Serveer het gerecht met wat brood of stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders