Allergenen

Eieren , Vis , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet een kookpot met zware bodem op het vuur en laat hierin een flinke scheut olijfolie heet worden.

  2. 034fe4fe92420fc348eeb303b6a964047b858c70b15f1e758e920d94dc583ace.jpg 10910a24d136be7be039cb05f5e8f110f47f0b6c31fbd18f2be30a000c29ec43.jpg

    Pel de sjalot en snij in ringetjes. Pel de look en plet. Stoof de sjalotringetjes aan, voeg de geplette look eraan toe en laat meestoven.

  3. 2758c4c585c23de62db87940109ac1357f0faa0a0296e12784b4e75955df5c4d.jpg 89dc9e72523cfd61c19ad35486470b70c91036309c719418f548e6451501d776.jpg e98de4d2cbfca3fcfbdb8b23237176c2b405e10765cd71b61ae7b01ba13b7f80.jpg 86c87a60730ff4b302e42d7baa05d9c6b1833f4cef8d26afdf1112ffa5ba32fa.jpg 76ad963810e2cc54f5cb13bd622c935339a7f7d8ad6a532ee1f46e15c66cbfc8.jpg 55d5abf4f7a5184d0506a32910e08b2844a744937fb605fcd2575a96080ec43c.jpg

    Verwijder de zaadlijsten van de halve chilipeper en snij in fijne stukjes. Snij ook de puntpaprika middendoor en daarna in kleine stukjes. Voeg toe aan de sjalot en look en laat meestoven.

  4. bc8d40233753fe28a6b24b5f1b99ed8ab81120c4456c491cf6a12ec09d7f009c.jpg 36465c97ef104c0a4ab7b5168b1994d08fa8b7463f892f9e4d7c0f0b2dbb038d.jpg

    Spoel de tomaten, snij in stukjes en voeg ook toe in de kookpot. Kruid met gerookt paprikapoeder, komijn, ras el hanout en oregano. Laat alles even bakken.

  5. Doe de tomatenpuree erbij en laat meebakken met de groenten.

  6. 9f3201974cefeaecbe77b218eab1a42820454c85d8e5efdfa8e12dc8147b9a80.jpg b121f4be17cba1429cc502213d859f3d13019d2601e8e620662b569d580897de.jpg

    Blus het geheel met een flinke scheut witte wijn. Laat alles droogkoken en kruid met zout.

  7. Doe de passata erbij als de witte wijn ingekookt is.

  8. ac400f40d390e31174fe5eaa4e82ed208aa6cd9122f60c3fbab49585dd2cc832.jpg 95f9f7c4d0a7853cdcc05d4940f4871e26ae5a8b36d29549c2060681745c2681.jpg 452f0cdf6c00f8daaf5a16d79abbfaf3315f65908333dc8e86f023d428d09726.jpg 40a6ed3f1a2722076d357984a378d58ef3d4facc9ac721597c8484cbd6641501.jpg beceec7eec7a89d3c10c21623ee9e6194a99a6b7d146f21eb3123f664c3cca37.jpg

    Pocheer de eieren rechtsreeks in de tomatensaus. Laat ze ± 4 min mee garen.

  9. e786fbddb91eb6ef2a9af55fa1c4eeb821c705ea14cf1110a4b152285be4c206.jpg 292bf5e8a11a225425982eacc3c0bd2f4aef47d404eb3bbf6571ea8849baa148.jpg

    Rooster de pijnboompitten in een hete pan zonder olie. Let op want dit gaat snel. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  10. Verkruimel de feta in een kommetje.

  11. eb0ac622ea2385b95a5cfc39b0cd188d3876fb9d37510af5efa80c00d52253b2.jpg a05cb23b1719d7ba10892d7b087f0d87c7f2b093f9bccb17a39a7bb0c9a84904.jpg 50fbb5a51af45db9da6f23e96bd98a71d921d50014a162518ee7045837eba2b4.jpg

    Schep de eieren voorzichtig uit de saus en schik op een bord, verdeel de tomatensaus erbij. Werk af met verkruimelde feta en geroosterde pijnboompitten.

  12. fda57783a0d09516c4d523f66052ef68eadeed421ac27f7bf3cea32919319ad4.jpg 42c96424339ea9353ba19b2469ee8dcf82fbf062965842395ae9b3dddf3ebac9.jpg

    Serveer het gerecht met wat brood of stokbrood.