Gepocheerd ei met tomatenketchup

Gepocheerd ei met tomatenketchup

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomatenketchup: laat de suiker met de honing en de balsamicoazijn smelten in een kookpot. Breng aan de kook en laat voor 1/3 inkoken. Pel het teentje look. Voeg de tomaten, chilipepertje en lookteentje toe. Laat op een zacht vuurtje gedurende 20 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Mix fijn. Laat afkoelen en proef. Kruid bij indien nodig. Doe in een glazen bokaal en zet in de koelkast tot gebruik.

  2. Breek de eieren in individuele potjes. Kook 1 liter water met een scheutje azijn en zout. Laat de eieren 1 na 1 in het water glijden en kook telkens gedurende 2 à 4 minuten. Het water mag niet meer koken. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze in een koudwaterbad met ijsblokjes glijden. Haal ze uit dit ijswater en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. Snij de olijven in 2.

  4. Lepel in elk glas een eetlepel tomatenketchup. Leg het gepocheerd ei in het midden en geef er de olijven en kappertjes bij. Versier met takje rucola. Werk af met wat fleur de sel.