Spinaziesoep met gepocheerd ei

Selder , Eieren , Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en look; snipper alles fijn. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.
-
Verhit een scheut olie in een pot en stoof de ui- en lookstukjes zachtjes. Voeg aardappelblokjes toe en roerbak.
-
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat doorkoken tot de aardappels zacht zijn en voeg dan spinazie toe. Laat slinken en mix de soep glad. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Breng water tot net onder het kookpunt in een ruime pan, voeg een scheutje azijn toe. Breek de eieren in kommetjes. Giet de eitjes op afstand van elkaar in het zacht borrelende water. Pocheer 3 à 4 min zodat het wit gestold is en de dooier nog lopend. Haal uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Verdeel de soep over de borden. Werk af met een gepocheerd ei, een lepel zure room en een plukje waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven