Zuurdesemtoast met zalmtartaar, spinazie en gepocheerd ei

4Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 sneetjes Spar zuurdesembrood
  • 300 g Spar zalmfilet
  • 1 rode ui
  • ½ plantje dille
  • 1 biocitroen
  • 1,5 el Boni Selection extra vierge olijfolie
  • 4 Spar eieren
  • 3 el wittewijnazijn
  • 400 g verse spinazie
  • fleur de sel
  • arachideolie
Recept
  1. Snij de zeste van ½ citroen.
  2. Pel de rode ui en snipper fijn. Snipper 4 takken dille fijn.
  3. Snij het zalmhaasje in kleine blokjes.
  4. Roer de olijfolie, dille en ½ van de rode ui eronder. Breng op smaak met zwarte peper, zout en enkele druppels citroensap.
  5. Gepocheerd ei: breng 1 l water met witte wijnazijn aan de kook in een kleine kookpot.
  6. Breek de eieren in aparte kommetjes.
  7. Roer met een garde het water rond zodat er een draaikolk ontstaat. Hou het water tegen het kookpunt aan en laat 1 ei in het water glijden. Laat zachtjes pruttelen tot het eiwit goed gestold is en haal met behulp van een schuimspaan uit het water.
  8. Laat uitlekken op keukenpapier en herhaal.
  9. Verhit 2 el arachideolie in een pan.
  10. Voeg de gewassen spinazie handje per handje toe en laat al roerend smelten.
  11. Voeg de rest van de fijngesnipperde rode ui toe en laat nog 1 min verder bakken. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Roer de citroenzeste er van het vuur door.
  13. Warm de grill van de oven voor.
  14. Vet de toasts aan beide zijden in met arachideolie en toast aan beide zijden goudbruin onder de ovengrill.
  15. Beleg de toasts met spinazie, zalmtartaar en een gepocheerd ei.
  16. Werk af met fleur de sel en een takje dille.
< naar recepten