‘Bloody fingers’ corndogs met ketchup en pikante maïsdip PT45M 5 porties 210 g bloem 60 g suiker 7 g zout 3 g bakpoeder 1 ei 1 eidooier 250 ml Boni melk 1 sjalot 1 el Spar boter 1 chilipeper 100 g Boni zure room ketchup 340 g boni bio maïs met sap 16 stuks Boni Frankfurterworst

‘Bloody fingers’ corndogs met ketchup en pikante maïsdip

1a0a7277a2683beed68e68e4daac0eef00961766e96d3f8f0aa0274e28a4c5a2.jpg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en snipper fijn. Snij het pepertje fijn. Stoof de sjalot en pepertje in een klontje boter. Voeg de maïs met sap en zure room toe aan de sjalot. Laat kort opkoken en mix glad. Kruid met zout en laat afkoelen.

  2. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout. Klop de dooier los met het ei en de melk. Meng alles samen tot een glad beslag.

  3. Verwarm de friteuse op 180°C.

  4. Steek de Frankfurterworstjes op een stokje. Haal de worstjes door het beslag en schud goed, zodat het overtollige beslag er afdruipt.

  5. Bak gedurende ± 5 min goudbruin in de friteuse.

  6. Serveer met ketchup en de maïsdip.