Ketchup

8Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 1,25 kg rijpe tomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 ui
  • ½ teentje knoflook
  • 50 ml appelazijn
  • 35 g suiker
  • ½ kl paprikapoeder
  • ½ kl nootmuskaat
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • ½ kl korianderzaad
  • 1 kruidnagel
Recept

1. Was de tomaten en snij ze in stukken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij deze ook in stukken. Pel de ui en het teentje look en snij in stukjes.
2. Zet de paprika, tomaten, ui en look op het vuur in een pan met eventueel een scheutje water en laat dit 1 u op een zacht vuur pruttelen.
3. Roer af en toe en voeg indien nodig een beetje water toe.
4. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
5. Zet de pan terug op het vuur en voeg alle specerijen, azijn en suiker toe.
6. Laat de saus nog eens 1 u 30 min zachtjes sudderen, totdat hij voldoende dik is. Kruid met peper en zout.
7. Giet de ketchup in schone gesteriliseerde potten.

< naar recepten