Pompoenpudding met rozijnenbrood PT2H 8 porties 1 kl kaneelpoeder 1 kleine pompoen 2 el Spar boter (op kamertemperatuur) 1 koffielepel kurkuma 8 sneetjes rozijnenbrood 1 kl vanille-extract 1 kl speculaaskruiden 2 Spar eieren snuifje zout 200 ml Boni volle melk 1 peer 250 ml Spar room 2 eetlepels Spar gedroogde abrikozen 4 el bruine suiker

Pompoenpudding met rozijnenbrood

9a8e02fa0424c493349ceef23b742c698eca4560f4e88b0079554d9fa4556d21.jpg

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de pitten uit de pompoen en bak de pompoen gaar in de oven op 200°C, gedurende 1 uur.

  2. Smeer de taartvorm in met de boter.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Snij het brood in stukken en verdeel over de taartvorm.

  5. Schil de peer en snij in stukken. Verdeel over het brood. Snij de abrikozen in stukjes en verdeel ook over het brood.

  6. Meng de room, melk, eieren, kruiden, suiker en het vanilleextract.

  7. Haal het gare vruchtvlees uit de pompoen en meng onder de vloeistof.

  8. Giet de vloeistof over het brood.

  9. Bak de pudding op 180°C gaar in 50 à 60 min.

  10. Bestrooi met poedersuiker.

  11. Tip: door de ondiepe taartvorm bakt de pudding vlugger.