Caviale di melanzane
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 3 takjes rozemarijn
- 3 teentjes look
- Boni Selection olijfolie
- 10 lente-uitjes
- 1 el tomatenpuree
- Spar ciabatta
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de tenen look.
- Snij de aubergines in de lengte middendoor en hou ze in paren samen.
- Leg een takje rozemarijn en een teen look op de ene helft en dek af met de bijbehorende helft. Verpak in aluminiumfolie.
- Laat 1,5 à 2 u garen in de oven tot ze zacht zijn.
- Verwijder de look en rozemarijn en schraap het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees grof.
- Snij het witte gedeelte van de lente-uitjes heel fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uisnippers zacht. Voeg de aubergine toe en roerbak tot het vlees begint uit te drogen.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 5 min meebakken. Kruid met peper en zout.
Laat afkoelen en smeer op stukjes ciabatta.
Delen