Hasselback-aubergine

Hasselback-aubergine

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in de lengte in kwarten.

  2. Snij de kwarten aan de binnenkant in met een mes. Snij niet helemaal door de aubergine heen, zodat deze nog met de schil samenblijft.

  3. Bestrooi de aubergine rijkelijk met zout en laat 20 min trekken.

  4. Was de kerstomaatjes en snij in fijne rondjes.

  5. Pluk de kruiden. Pel de look en snij in fijne reepjes.

  6. Spoel de aubergines af onder koud, stromend water en dep droog.

  7. Verwarm de oven voor op 160°C.

  8. Steek de groene kruiden, kerstomaat en look tussen de reepjes in de aubergines.

  9. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en kruid met zout en peper.

  10. Schik de aubergines op een bakplaat en gaar gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.

  11. Haal de aubergines na 15 min uit de oven en rasp er flink wat Parmezaanse kaas over.

  12. Steek nog een 5-tal min terug in de oven.

  13. Haal uit de oven en serveer.