‘Hasselback tomato’

‘Hasselback tomato’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

  2. Pesto

    Mix de basilicum met de look, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en 75 ml olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg naar smaak citroensap, cayennepeper en zout toe.

  3. Verwijder het kroontje van de gourmato-tomaat. Snij de tomaten aan de andere zijde 4 keer in tot 1 cm van de bodem. Steek afwisselend in elke insnijding een sneetje coppa en lepel er wat pesto in. Snij de burrata in 4.

  4. Serveer 3 ‘hasselback tomato’s’ op een bord en druppel er wat olijfolie en balsamicocrème over.

  5. Leg er wat rucola en 2 stukken burrata bij en kruid met zwarte peper en fleur de sel.

  6. Serveer met ciabatta.