Tomato tonnato met croutons van Parmezaanse kaas

Tomato tonnato met croutons van Parmezaanse kaas

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat het blik tonijn, de kappertjes en de ansjovis uitdruppen in een vergiet.

  2. Was en pluk de groene kruiden.

  3. Mix deze fijn met de mayonaise, tonijn, ansjovis en kappertjes. Zet in de koelkast tot gebruik.

  4. Was de tomaten en snij met een scherp mes in fijne plakjes.

  5. Schik op een bordje en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Snij het brood in dikke blokjes voor de croutons en bak krokant in boter.

  7. Laat uitdruppen op keukenpapier en bestrooi, terwijl ze nog heet zijn, met fijngeraspte Parmezaanse kaas. Schud goed tot de kaas aan de croutons blijft hangen. Laat afkoelen.

  8. Spuit toefjes saus op de tomaten.

  9. Werk het bord af met doormidden gesneden appelkappertjes, de croutons en blaadjes rucola.