Pizza met tomaten, basilicumpesto en zachte geitenkaas

Kan allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Het deeg:
-
Los de gist op in het lauwe water en laat 5 min rusten.
-
Doe bloem met zout, suiker, bicarbonaat en olijfolie in een keukenrobot en meng met de deeghaak.
-
Voeg het water toe en kneed ± 10 min tot een bol deeg.
-
Dek het deeg af en laat het 2 u op kamertemperatuur rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.
-
Sla het deeg in met de vuist en verdeel in vier bolletjes.
-
Leg de bolletjes deeg op een bebloemde plaat en dek af.
-
Laat ± 1 u rijzen tot het deeg verdubbeld is.
-
Pizzadeeg beleggen en bakken:
-
Verwarm de oven op 220°C.
-
Plaats een bakplaat in de oven om mee te verwarmen.
-
Rol elke bol deeg uit op een bebloemd werkvlak tot een dunne pizzabodem.
-
Leg elke pizzabodem op een vel bakpapier.
-
Pel het teentje look en duw door de lookpers. Meng de passata met de look en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
Bestrijk het uitgerolde pizzadeeg met de passata maar laat de randen vrij.
-
Verdeel pesto, pijnboompitten, geitenkaas, geraspte Parmezaanse kaas, kerstomaatjes en oregano over de pizzabodems.
-
Besprenkel de topping met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
-
Plaats de pizza met het bakpapier op de hete bakplaat.
-
Bak de pizza krokant en gaar in 15 min.
-
Tip: rol het deeg uit in een vierkant, maak met de vingers kuiltjes in het deeg en besprenkel met olijfolie en kruiden. Zo krijg je een focaccia.