Griekse pizza
Ingrediënten
- 200 g 00-bloem
- 100 ml water
- 6 g droge gist
- 2 el Boni olijfolie
- 1 kl zout
- 10 g Boni honing
- cayennepeper
- ½ gele courgette
- ½ groene courgette
- 2 el zwarte olijven
- 1 rode ui
- 200 g ricotta
- 2 el tapenade van zwarte olijven
- pecorino
- tomatensaus
Recept
- Deeg: meng de droge ingrediënten (bloem, droge gist, zout en cayennepeper).
- Voeg het water, de olijfolie en de honing toe. Kneed tot een mooi glad deeg. Kneed niet te lang. Vorm een mooie bol en verpak in plasticfolie. Laat 1 nachtje rusten in de koelkast.
- Verdeel in 4 gelijke bolletjes en rol uit.
- Topping: meng de tapenade onder de ricotta.
- Snij de courgettes in fijne slierten, bestrooi met zout en laat 10 min trekken. Spoel daarna goed af en dep droog.
- Pel de ui en snij in ringen.
- Maak verschillende soorten pizza’s.
- Smeer de helft in met de ricotta en beleg met de courgette, rode ui en zwarte olijven. Werk af met pecorino of Parmezaanse kaas.
- Smeer de andere helft in met de tomatensaus en beleg met de rest van de ingrediënten. Verdeel er ook wat ricotta over.
- Verwarm de oven op de hoogste stand (250°C).
- Bak de pizza’s gedurende ± 8 min en serveer onmiddellijk.
Delen