Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Los de gist op in 50 ml lauwwarm water.

  2. Voeg het zout toe aan het overige water en meng met de bloem.

  3. Roer het gistwater erdoor en kneed tot een egale bol deeg.

  4. Laat, afgedekt met een vochtige handdoek, 1 u rusten op kamertemperatuur.

  5. Verdeel, met bebloemde handen, het deeg in bolletjes van 50 g. Laat onder een vochtige handdoek op een bebloemd oppervlak 30 min rijzen.

  6. Plet de look met de platte kant van een groot mes en pel de teentjes.

  7. Verwarm wat olijfolie in een sauspan. Laat de look enkele min mee verwarmen tot deze goed begint te geuren.

  8. Verwijder de look en voeg de gepelde tomaten toe. Breek ze stuk met een vork. Kruid met zout en laat 15 min sudderen.

  9. Duw elk deegbolletje wat plat tot een minipizza van ± 10 cm.

  10. Verwarm rijkelijk wat zonnebloemolie in een pot.

  11. Frituur de minipizza’s aan beide zijden mooi bruin en krokant.

  12. Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Beleg elke pizza met wat tomatensaus, buffelmozzarella en enkele blaadjes basilicum.