Pizza met gehakt, witloof en geitenkaas PT2H45M 4 porties 500 g Italiaanse 00-bloem 3 g zout 11 g gedroogde gist 250 ml lauw water 2 el Boni olijfolie snuifje suiker 500 g Spar witlof 400 g Spar gemengd gehakt 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 rode ui 2 el Boni verse geitenkaas Spar boter nootmuskaat ras el hanout takje platte peterselie Boni honing Boni geitenkaas bûche

Pizza met gehakt, witloof en geitenkaas

f5d11eeaaec30862088ab2420c32490bb2debc5e4b1e85e4e8d4a2253fe7e7d7.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg

    Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot, maak een kuil in het midden, strooi de gist en suiker erin en giet het water erover. Strooi het zout op de rand van de bloem tegen de kom aan. Laat 10 min rusten.

  2. Voeg de olijfolie toe en kneed alles door elkaar met behulp van de deeghaak. Vorm een bol en laat 1 u afgedekt rijzen.

  3. Beleg

    Snij het witlof in fijne reepjes en roerbak in hete boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat alle vocht verdampen.

  4. Pel de sjalot en look en snipper fijn. Bak samen met het gehakt in boter en kruid met peper, zout en ras el hanout. Roerbak droog.

  5. Pel de rode ui en snij in flinterdunne ringen. Hak de blaadjes peterselie fijn.

  6. Verdeel het deeg in 4 porties, vorm tot bolletjes en laat nog 30 min rijzen.

  7. Verwarm de oven voor op 250°C.

  8. Strooi wat bloem op het werkvlak en druk de lucht uit het deeg, duw tot een platte schijf met je handen.

  9. Kruid de zachte geitenkaas met peper en zout en bestrijk de bodem ermee. Schik daarop het gehakt, het witlof en de plakjes geitenkaas. Besprenkel met honing en bestrijk de randen met olijfolie.

  10. Bak goudbruin in 10 à 15 min in de voorverwarmde oven.

  11. Werk af met de uiringen en bestrooi met peterselie.