Timbale Napolitana

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Neem een bakvorm van 20 cm diameter en ± 7 cm diep met een afneembare kraag of bodem.

  2. Spoel de spinazie en de kerstomaatjes. Pel de look en snipper fijn. Snij de geitenkaas in 1 cm dobbelstenen.

  3. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook voor ± van de aanbevolen tijd. Laat uitlekken in een vergiet. Breng terug in de pan en meng met een scheutje olijfolie.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Verhit een paar eetlepels olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Voeg de spinazie en de kerstomaatjes toe. Bak 5 à 7 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de fijngesnipperde look toe.

  6. Vet de bodem van de bakvorm in met een eetlepel olie. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Zet de vorm op een bakplaat.

  7. Meng de eieren, het eigeel, de room, de melk en wat kruiden in een grote kom. Hou een paar eetlepels van de Parmezaanse kaas over.

  8. Meng de spinazie, de pasta en de tomaten in de vorm. Voeg daarna de geitenkaas en de gesnipperde peterselie toe.

  9. Vul de bakvorm met het roommengsel en druk aan met de hand. Zorg ervoor dat de ingrediënten zo veel mogelijk ondergedompeld worden.

  10. Strooi de resterende Parmezaanse kaas erover. Besprenkel met een eetlepel olie.

  11. Zet in de oven en bak 40 à 45 minuten tot het goudbruin is. Prik in het midden van de taart met een caketester om te checken of de timbale voldoende gaar is. Als de prikker er droog uitkomt, is het klaar.

  12. Serveer met rucola, enkele kerstomaatjes en een paar schijfjes Parmezaanse kaas.