Tagliatelle met zeevruchten en pittige saus

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 1 zakje diepvries zeevruchten
  • 1 dl Boni Selection olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 3 dl Boni Selection room
  • 2 dl witte wijn
  • 1 kleine chilipeper
  • 250 g Boni Selection tagliatelle
  • bladpeterselie
Recept

1. Ontdooi de zeevruchten en dep ze droog.
2. Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
3. Verwarm de olie in een braadpan. Kruid de zeevruchten met peper en zout.
4. Pel de ui en het teentje look. Hak beide fijn. Snij de tomaat in kleine stukjes. Fruit de fijngehakte ui en look als de olie goed warm is. Voeg de tomatenstukjes toe en bak heel kort aan.
5. Blus de pan met witte wijn. Voeg de zeevruchten, ketchup, tomatenpuree en room erbij en meng alles goed door elkaar. Laat eventjes inkoken. Zet niet te lang op, anders worden de zeevruchten taai.
6. Snij de chilipepers in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij de pepertjes vervolgens fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje fijngehakte peterselie toe.
7. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus.
8. Verdeel over de borden en werk af met een takje bladpeterselie.

< naar recepten