Seadas

4Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 260 g bloem 00
  • 30 g Spar boter
  • 250 g pecorino
  • citroen
  • Boni honing
  • arachideolie
Recept
  1. Snij de boter in blokjes en kneed, samen met ½ kl zout, door de bloem.
  2. Voeg beetje bij beetje warm water (160 à 180 ml) toe, tot je een zacht elastisch deeg krijgt.
  3. Vulling: rasp de pecorino en meng deze met de zeste van ½ citroen en 4 el citroensap.
  4. Rol het deeg fijn uit met de deegrol of pastamachine (3 mm dik) in vellen.
  5. Steek cirkels uit met Ø 10 cm. Leg de vulling in het midden en dek af met een deegcirkel. Verzegel de randen door ze stevig op elkaar te drukken.
  6. Verwarm het frietvet op 170°C.
  7. Frituur goudbruin in 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Besprenkel met honing en serveer.

< naar recepten