Broodstengels

6Overige120minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Spar bloem
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 2 eetlepels Spar olijfolie
  • 1 Spar ei
  • 2-3 eetlepels gedroogde tijm
  • grof zeezout
Recept

1. Kneed de gezeefde bloem met de gist, de olijfolie, ½ koffielepel zout en 125 ml lauw water tot een soepel deeg.
2. Laat het deeg afgedekt 45 minuten rijzen.
3. Druk het deeg plat en rol het uit tot een rechthoekige lap van ½ cm dik.
4. Snij het deeg in repen van 1 cm.
5. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat nog 15 minuten rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 220°C.
7. Bestrijk de broodstengels met een losgeklopt ei en bestrooi met grof zeezout en gedroogde tijm.
8. Bak de broodstengels 15 minuten in de voorverwarmde oven.

< naar recepten