Involtini van kalf met puree, rode pesto en rucola PT1H 4 porties 1 koffielepel tomatenpuree 2 el pijnboompitten klontje Spar boter 200 g zongedroogde tomaatjes op olijfolie 50 ml Boni volle yoghurt 2 teentjes knoflook 4 sneetjes Spar parmaham 50 g rucola 600 g kalfslapjes 40 g Parmezaanse kaas 1 kg Spar aardappelen Spar boter verse salie Boni Selection Griekse olijfolie balsamicoazijn

Involtini van kalf met puree, rode pesto en rucola

d421de83b7859a5c045d3dbbe7edd4385b8de8bad0c75b7a6c56d95050cce5b0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rode pesto: pel de look en snij in stukjes.

  2. Snij de Parmezaanse kaas in blokjes. Doe samen met de look, pijnboompitten, tomatenpuree, zongedroogde tomaatjes met olie, 100 ml olijfolie en een scheutje balsamicoazijn in een hakmolentje en mix tot een dikke pesto.

  3. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Verwarm de oven voor op 150°C.

  5. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Leg de plakken ham en een blaadje salie erop. Rol het vlees op en zet vast met een prikker.

  6. Puree: schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water, giet af en zet opzij.

  7. Bak het vlees in hete boter goudbruin. Schik in een ovenschaal en laat nog 10 min verder garen in de oven.

  8. Pureer de aardappelen met een stamper. Voeg de yoghurt en boter toe. Kruid met peper en zout. Schep een deel van de rode pesto erdoor en hou warm.

  9. Dressing: meng 2 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn en kruid met peper en zout.

  10. Verdeel de puree over voorverwarmde borden. Schik er een toef rucola op en druppel er wat dressing over.

  11. Schik de involtini ernaast met de rest van de pesto en werk af met schilfers Parmezaanse kaas.