Vegetarische involtini van aubergine met spaghetti PT1H 8 porties 2 grote aubergines 4 eetlepels gemalen pecorino 250 g Spar spaghetti 75 cl tomatensaus met basilicum 2 bolletjes buffelmozzarella 1 bosje verse basilicum Spar olijfolie

Vegetarische involtini van aubergine met spaghetti

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in de lengte in 8 plakken. Bestrooi ze met flink wat zout en laat rusten tot het vocht vrijkomt.

  2. Kook de pasta beetgaar. Schep de helft van de tomatensaus erdoor. Scheur de helft van de basilicumblaadjes erover. Meng goed door elkaar.

  3. Dep de plakken aubergine aan beide zijden met keukenpapier droog. Verwarm de grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie. Gril ze aan beide zijden gaar.

  4. Snij de mozzarella in plakjes.

  5. Verdeel de pasta over de auberginerepen. Bedek ze met een plakje mozzarella en rol de aubergineplakken op. Schik ze in een ovenschotel en schep de rest van de tomatensaus erbij.

  6. Bestrooi met pecorino. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.