Clementinescake met mascarponeroom PT1H 8 porties 45 g bloemsuiker 1 el Spar boter 30 g Spar amandelschilfers 310 g suiker 2 kl bakpoeder 20 g sinaasappelconfituur 310 g Spar amandelpoeder 250 g Boni mascarpone 5 clementines 6 Spar eieren

Clementinescake met mascarponeroom

8a595482bfa7a9064859f2d227379b015e5945c44672e2f28a1581f5caf0ba5c.jpg

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boen de clementines proper. Kook ze 1 u in water op een zacht vuur.

  2. Giet af en mix de volledige clementines fijn in een blender of met een staafmixer.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Meng het bakpoeder met het amandelpoeder. Meng dat met de suiker en eieren onder de clementinepuree.

  5. Leg bakpapier in de cakevorm en smeer de zijkanten in met wat boter.

  6. Giet het beslag erin en bak de cake 1 u in de voorverwarmde oven. Dek de cake af met aluminiumfolie indien ze tijdens het bakken te donker wordt.

  7. Haal de cake uit de oven. Laat afkoelen in de cakevorm en ontvorm.

  8. Klop de mascarpone los met 25 g bloemsuiker.

  9. Rooster de amandelschilfers al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof. Verwarm de confituur tot deze vloeibaar wordt.

  10. Smeer de afgekoelde cake in met de confituur en bestrooi met de amandelschilfers en 20 g bloemsuiker.

  11. Serveer met de mascarponeroom.