Mascarponecrème met lemon curd

Mascarponecrème met lemon curd

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Splits de eieren en klop het eiwit op met een snuifje zout.

  2. Klop de eigelen op met de suiker tot een stevige witte massa (= ruban), voeg de mascarpone toe en meng. Spatel de opgeklopte eiwitten als laatste onder de crème.

  3. Lemon curd

    Mix de eieren en eigelen met de suiker tot je een vaste en bleke massa bekomt. Giet deze mengeling in een kleine pot, giet het citroensap erbij en laat al roerend opwarmen. Laat op een zacht vuur garen gedurende 5 à 10 min tot je een gladde massa bekomt. Snij de boter in stukjes en voeg toe. Meng goed. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  4. Crumble

    Smelt de boter en laat afkoelen. Mix de speculoos met de gesmolten boter tot een crumble in een blender.

  5. Leg een bodem crumble in elk glas. Verdeel er 2 el lemon curd op, daarna mascarponecrème, vervolgens opnieuw crumble, lemon curd en mascarponecrème. Werk af met wat crumble. Zet in de koelkast tot gebruik.