Wafels met lemon curd en meringue italienne
Kookgerei
Keukenrobot (1), Spuitzak (2)
Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Lemon curd:
-
Verwarm 165 g fijne suiker / 80 g boter, de roomboter en de zeste en het sap van de citroenen in een sauspan op een middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
-
Klop de eieren samen met de eidooiers los en voeg bij het citroenmengsel. Blijf roeren tot het mengsel indikt en aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Schep in een spuitzak.
-
Meringue italienne:
-
Doe het water en de rest van de fijne suiker in een steelpan en kook tot een siroop van 121°C. Roer zeker niet!
-
Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom van de keukenrobot en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen op de hoogste stand terwijl je langzaam de suikersiroop toevoegt en er eiwitpieken ontstaan. Schep in een spuitzak.
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de wafels 4 min en laat iets afkoelen.
-
Spuit de holtes van de wafels op met lemon curd en meringue italienne als een dambordpatroon. Schroei de meringue met een gasbrandertje en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders