Cupcakes met mascarponecrème

10Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 100 g Boni volle yoghurt
  • 150 g Boni zelfrijzende bloem
  • 100 g suiker
  • 50 g Spar malse boter
  • 3 Spar eieren
  • bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 el Boni mascarpone
  • 4 el chocopasta
  • stukjes witte chocolade
Recept
  1. Meng de malse boter met de suiker.
  2. Splits de eieren.
  3. Voeg het bakpoeder, de 3 dooiers en de yoghurt toe aan het suiker-botermengsel.
  4. Zeef de bloem en voeg toe.
  5. Klop het eiwit tot schuim en voeg de 2 zakjes vanillesuiker toe.
  6. Spatel als laatste het luchtige eiwit onder de rest.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Giet het deeg in cupcakepapiertjes en zet in een muffinvorm.
  9. Zet in de oven en bak gedurende 15 à 20 min.
  10. Meng de mascarpone met de hazelnoot- of chocopasta tot een gladde massa. Doe in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  11. Haal de gebakken cupcakes uit de oven en laat afkoelen.
  12. Spuit de mascarponecrème op de afgekoelde cupcakes.
  13. Werk af met wat witte chocoladeschilfers.  
< naar recepten