Cupcakes met topping

Cupcakes met topping

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Haal de boter uit de koelkast en laat zacht worden, maar niet smelten.

 2. Verwarm de oven voor op 170°C.

 3. Doe alle ingrediënten, behalve de melk in een mengkom en mix goed. Voeg vervolgens de melk toe en mix nog even.

 4. Zet de cupcakepapiertjes in het bakblik. Doe het deeg in een spuitzak en vul de cupcakepapiertjes voor 2/Als je geen spuitzak hebt, kan je ze ook vullen met 2 lepels.

 5. Zet het bakblik in de oven en bak gedurende 15 tot 20 minuten. Controleer met een tandenstoker of de cakejes uitgebakken zijn. Als er geen beslag meer aan de tandenstoker hangt, zijn ze goed.

 6. Haal de cakejes uit de oven en het bakblik en laat afkoelen.

 7. Bereid de meringue botercrème: doe de eiwitten, het zout en de suiker in een kom en klop los met een klopper. Zet de kom au bain marie. Blijf doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal is opgelost.

 8. Giet het mengsel nu in de kom van de keukenrobot (type Kenwood, KitchenAid) en klop op gemiddelde snelheid tot de eiwitten (meringue) is opgesteven en de kom aan de buitenkant koud aanvoelt.

 9. Steek nu de platte klopper erin en voeg de boter, die in stukjes is gesneden, er 1 na 1 in. De meringue moet koud genoeg zijn zodat de boter niet gaat smelten.

 10. Blijf goed doorkloppen tot de boter volledig is opgenomen. Drijf de snelheid van de keukenrobot op tot je een gladde massa bekomt.

 11. Ofwel natuur gebruiken, ofwel met toevoeging van allerlei smaakjes en kleurtjes.

 12. Verdeel de merinque in 3 en kleur elk deel met geel, rood of groen. Vul in verschillende spuitzakken met gekartelde spuitmond.

 13. Versier de cupcakes met een flinke dot gekleurde topping.