Wafeltjes met bosvruchten en mascarponecrème

2Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 150 g Boni Selection patisseriebloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 Spar ei
  • 200 ml Boni Selection volle melk
  • 300 g diepvriesbosvruchten
  • snuifje zout
  • ½ kl fijne suiker
  • 300 g Boni Selection mascarpone
  • ½ kl vanille-extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Spar boter
Recept
  1. Laat de bosvruchten ontdooien.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, een snuifje zout en de suiker in een kom.
  3. Klop het ei los in de melk.
  4. Voeg de melk beetje bij beetje bij de bloem en roer tot een homogeen beslag.
  5. Voeg 100 g ontdooide bosvruchten bij het beslag en meng.
  6. Verwarm het wafelijzer en vet goed in met boter.
  7. Verdeel het beslag over het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
  8. Meng de mascarpone met vanille-extract en vanillesuiker tot een crème.
  9. Warm de rest van de bosvruchten op.
  10. Serveer de wafels met de crème en warme bosvruchten.
< naar recepten