Crumble met appel en bosvruchten

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 120 g Spar bloem
  • 60 g basterdsuiker
  • 60 g Spar boter, op kamertemperatuur
  • 3 jonagold appels
  • 1 pak diepvries bosvruchten
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 30 g Spar boter
  • 30 g bruine suiker
Recept

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Meng de bloem met de suiker in een kom. Snij de boter in stukjes en werk ze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot je een lichte broodkruimtextuur bekomt. Strooi dit op het bakpapier, zet in de oven en laat licht kleuren.
3. Compote: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Smelt de boter in een pan en roer de suiker erdoor tot je een lichte karamel bekomt. Voeg de appelstukjes toe en laat 3 minuten stoven. Voeg de bosvruchten toe en schep door elkaar. Laat nog 5 minuten stoven.
4. Schep de compote in een ovenschaal. Dek dit af met de crumble. Plaats 5 à 10 minuten in de voorverwarmde oven.

< naar recepten