Crumble met appel, blauwe bes en vanillesaus

Crumble met appel, blauwe bes en vanillesaus

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de appelen en snij in kleine blokjes.

  2. Meng de stukjes appel met de blauwe bessen, rietsuiker en kaneelpoeder.

  3. Verdeel het fruit over de vuurvaste potjes.

  4. Verwarm de oven voor op 190°C.

  5. Meng de havervlokken met de speltbloem, de bruine suiker en een snuifje zout.

  6. Snij de koude boter in stukjes en verkruimel onder het havermoutmengsel, tot je een zandstructuur krijgt.

  7. Verdeel de crumble over de vuurvaste potjes met fruit.

  8. Plaats de potjes in de voorverwarmde oven en bak 35 min tot de crumble goudbruin is en het fruit gaat pruttelen.

  9. Vanillesaus: los het vanillepoeder op in 2 el melk en voeg bij de room en de rest van de melk.

  10. Haal het vanillemerg uit de vanillestok.

  11. Voeg het merg en de vanillesuiker bij de room en melk.

  12. Breng aan de kook en laat indikken tot een saus.

  13. Giet de vanillesaus in een kannetje en laat afkoelen in de koelkast.

  14. Serveer de warme crumble met de koude vanillesaus.