Crumble van appels en peren

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 5 appels
  • 4 peren
  • 50 g Spar rozijnen
  • 100 g Spar boter
  • 20 g boter om schaaltjes in te wrijven
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g fijne suiker
  • 80 g Spar amandelpoeder
  • 120 g bloem
  • snuifje zout
  • kaneelpoeder
Recept

1. Schil het fruit en snij in stukjes van ± 1 cm.
2. Smelt 20 g boter in een pan en bak de appel- en peerstukjes een 4-tal minuten.
3. Maak de crumble door de suikers, amandelpoeder, bloem en een snuifje zout te mengen. Snij 80 g boter in blokjes en voeg toe aan de mengeling.
4. Kneed met de vingertoppen tot je een kruimelige massa krijgt.
5. Beboter de verschillende schaaltjes. Verdeel de appel- en peerstukjes erover. Bestrooi met wat kaneelpoeder. Voeg de rozijntjes toe.
6. Strooi de crumble erover.
7. Zet 10 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

< naar recepten