Crumble met rood fruit, peer en chocolade PT1H 4 porties 200 g bloem 2 doyenneperen 200 g chocoladedruppels 450 g rood fruit: aardbei, frambozen, rode bessen, blauwe bessen (vers of diepvries) 100 g malse Spar boter 75 g lichtbruine rietsuiker 90 g hazelnootpoeder

Crumble met rood fruit, peer en chocolade

6998ce6b7e9c341805167e79bf4f336e4c7650155c3833637f60248d6b78627d.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng de bloem met de suiker, het hazelnootpoeder. Snij de zachte boter in stukjes en meng deze er ook onder met je vingers. Meng goed tot je een kruimeldeeg bekomt.

  3. Schil de peren en snij in kleine stukjes. Leg ze onderaan de gratinpotjes.

  4. Snij de aardbeien in 4 en rits de rode besjes van de steeltjes. Verdeel alle rood fruit over de verschillende schaaltjes.

  5. Verdeel de chocoladestukjes over het fruit.

  6. Bedek het geheel met de crumble.

  7. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 minuten tot de crumble mooi bruin gekleurd is.

  8. Haal uit de oven en dien onmiddellijk op.