Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Crumble
-
Doe de havermout met de zonnebloempitten, het amandelpoeder, 25 g vanillesuiker, de rietsuiker, het snuifje zout en het kaneelpoeder in een kom.
-
Snij de koude boter in kleine stukjes en voeg bij de andere ingrediënten.
-
Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de crumble erover.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende ± 15 min. Roer af en toe om met een vork zodat alles mooi kleurt.
-
Haal uit de oven wanneer de crumble mooi bruin is en laat wat afkoelen.
-
Snij de aardbeien in stukjes. Meng onder het andere rood fruit.
-
Giet de ahornsiroop erbij en meng.
-
Verdeel het rood fruit over de verschillende kommetjes.
-
Finition
-
Klop de mascarpone op met de zeste van limoen en 20 g vanillesuiker.
-
Verdeel de crumble over het fruit. Werk af met een quenelle mascarponecrème, een beetje ahornsiroop en een takje munt.