Crumble met rood fruit PT25M 4 porties 100 g blauwe bessen 100 g frambozen 100 g braambessen 100 g aardbeien 3 el ahornsiroop 60 g Spar amandelpoeder 100 g Boni Selection Bio havermoutvlokken 50 g Spar zonnebloempitten 45 g vanillesuiker 25 g lichtbruine rietsuiker snuifje zout mespuntje kaneelpoeder 100 g koude Spar boter 100 g Boni mascarpone 1 zeste van limoen enkele munt

Crumble met rood fruit

78bf2aa4dbae482291ebeef03096be4bc22880e8d478c9d89450e35d3de69c2f.jpeg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Crumble

    Doe de havermout met de zonnebloempitten, het amandelpoeder, 25 g vanillesuiker, de rietsuiker, het snuifje zout en het kaneelpoeder in een kom.

  3. Snij de koude boter in kleine stukjes en voeg bij de andere ingrediënten.

  4. Kneed met je handen tot een kruimelig deeg.

  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de crumble erover.

  6. Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende ± 15 min. Roer af en toe om met een vork zodat alles mooi kleurt.

  7. Haal uit de oven wanneer de crumble mooi bruin is en laat wat afkoelen.

  8. Snij de aardbeien in stukjes. Meng onder het andere rood fruit.

  9. Giet de ahornsiroop erbij en meng.

  10. Verdeel het rood fruit over de verschillende kommetjes.

  11. Finition

    Klop de mascarpone op met de zeste van limoen en 20 g vanillesuiker.

  12. Verdeel de crumble over het fruit. Werk af met een quenelle mascarponecrème, een beetje ahornsiroop en een takje munt.