Tompoes met mascarponecrème en aardbeien
Ingrediënten
- 450 g Boni Selection diepvries bladerdeegplakjes
- 1 kg mascarpone
- 2 vanillestokjes
- 200 g fijne kristalsuiker
- 8 eigelen
- 500 g aardbeien
- bloemsuiker
Recept
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de plakjes bladerdeeg in vierkantjes en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Dek af met een vel bakpapier en zet er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken.
- Bak goudbruin en gaar in 20 min. Laat de plakjes afkoelen op een rooster.
- Klop de eidooiers met de rest van de suiker in de keukenmachine tot een ruban (= romige, witte, egale massa).
- Klop de mascarpone los in een kom en meng het eimengsel erdoor tot je een dikke crème krijgt.
- Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap met de botte kant van een mes het merg eruit en roer door het mascarponemengsel. Dek af en plaats 1 u koel.
- Snij de aardbeien in plakjes.
- Schep vlak voor het serveren het mascarponemengsel in een spuitzak.
- Leg 1⁄3 van de deegplakjes op bordjes en spuit er toefjes mascarpone op.
- Verdeel de aardbeiplakjes erover en leg er een tweede deegplakje bovenop.
- Spuit toefjes mascarpone, garneer met aardbeien en dek af met een derde plakje deeg.
- Spuit er toefjes mascarpone op en garneer met aardbeien.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Delen