Tompoes met mascarponecrème en aardbeien

12Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 450 g Boni Selection diepvries bladerdeegplakjes
  • 1 kg mascarpone
  • 2 vanillestokjes
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 8 eigelen
  • 500 g aardbeien
  • bloemsuiker
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de plakjes bladerdeeg in vierkantjes en schik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Dek af met een vel bakpapier en zet er een bakplaat bovenop om het deeg plat te drukken.
  4. Bak goudbruin en gaar in 20 min. Laat de plakjes afkoelen op een rooster.
  5. Klop de eidooiers met de rest van de suiker in de keukenmachine tot een ruban (= romige, witte, egale massa).
  6. Klop de mascarpone los in een kom en meng het eimengsel erdoor tot je een dikke crème krijgt.
  7. Snij de vanillestokjes in de lengte doormidden. Schraap met de botte kant van een mes het merg eruit en roer door het mascarponemengsel. Dek af en plaats 1 u koel.
  8. Snij de aardbeien in plakjes.
  9. Schep vlak voor het serveren het mascarponemengsel in een spuitzak.
  10. Leg 1⁄3 van de deegplakjes op bordjes en spuit er toefjes mascarpone op.
  11. Verdeel de aardbeiplakjes erover en leg er een tweede deegplakje bovenop.
  12. Spuit toefjes mascarpone, garneer met aardbeien en dek af met een derde plakje deeg.
  13. Spuit er toefjes mascarpone op en garneer met aardbeien.
  14. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
< naar recepten